Ahmetler Köyü

Köyümüzü, yöremizi, kültürümüzü tanıyalım, tanıtalım.

2 Mart 2012 Cuma

Ahmetler Köyünde İlk Sera (Örtü altı) Uygulaması

Köyümüz insanlarının yurdumuzda olan değişiklik ve gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikte olduğunu düşünüyorum. Köyümüzle bağını koparmamış insanlarımız tarımda da şartların elverdiği oranda yeni uygulamalara girişmektedirler. Kapuz çayı kenarındaki tarım arazilerinde ilkin erken yetişen üzüm cinsleri ekilerek iyi sonuçlar alınmıştı. Şindi de Hüseyin Koç oğullarıyla beraber Pantır Emmi’nin ırmak kenarındaki tarlasına köyümüzün ilk örtülü alanını (serasını) yaptı ve içine biber ekti. Tarım uzmanlarının rehberliğinde çalışacak olan Hüseyin Koç ve oğullarına bu girişiminde başarılı olmasını dileriz. Umarım başarırlar ve köyümüzde iyi bir örnek olurlar.



 Yıl: 2011. Ahmetlerde tarımda da önemli gelişmeler oluyor. Kapuz Çayı kenarına köyün ilk serası yapılıyor. Örtüaltında ilk sebze yetiştirme işi Hüseyin Koç ve çocuklarına nasip olacak.  
Pantır Emmi'nin köprünün az aşağısındaki yerine yaz aylarında sera yapıldı. Resimde Hüseyin Koç, oğlu Tunay, Hacının Ahmet ve Hasan Özer çalışma arasında çay molası verirken görülüyor.

 Seraya ilk olarak biber ekilmiş. Seraya ekilen sebzeler devamlı tarım teknisyenleri tarafından kontrol edilecek; ihtiyaç olan su, gübre ve ilaçlar zamanında gerekli makinelerle verilecek.
zamanında gerekli makinelerle verilecek.


Sera iki parça örtülü alandan meydana geliyor. Yanında ve yukarısında Ramazan Varol'un bağları ve zeytin ağaçları görülüyor. Bağlarda erken yetişen üzüm çeşitleri ekilmiş.


Hiç yorum yok: